Проблемите на нискотарифната ирландска авиокомпания Ryanair на европейско ниво вече имат реално отражение и на българския пазар. Превозвачът спира за 5 месеца полетите до 5 дестинации от София и намалява честотата до други, показва справка на Money.bg в разписанието му.

Полетите до Стокхолм, Пиза, Меминген (до Мюнхен), Кастайон (Валенсия) и Тревизо (Венеция) са преустановени от началото на ноември до края на март 2018-а. И петте дестинации бяха пуснати предсрочно точно преди година.

Заедно с това авиокомпанията намалява седмичната честота на пътуванията до 8 други дестинации - Милано, Берлин, Рим, Атина, Барселона, Кьолн, Брюксел, Берлин и Лондон.

Ryanair предприема извънредни мерки в опит да задържи пилотите си

Ryanair предприема извънредни мерки в опит да задържи пилотите си

Загубите могат да достигнат 20 милиона евро

Ето как:

Милано 4 вместо 7 полета

Рим 5 вместо 7 полета

Атина 6 вместо 7 полета

Барселона 2 вместо 3 полета

Кьолн 3 вместо 4 полета

Брюксел 3 вместо 4 полета

Берлин 6 вместо 7 полета

Лондон 11 вместо 16 полета

Ryanair обяви всички анулирани полети и някои от тях засягат София

Ryanair обяви всички анулирани полети и някои от тях засягат София

Ясни са всички отменени пътувания до 28 октомври

Каква е причината?

От авиокомпанията излязоха с официално становище часове след запитването на Money.bg за промяната в разписанието. В него се казва, че Ryanair спира от експлоатация 25 от 400-те си самолета като антикризсна мярка против закъсненията и отменените полети. Това ще засегне по официални данни 400 000 пътувания между ноември и март. 

Тук е мястото да припомним, че наскоро друга нискотарифна компания - Wizz air, намали драстично полетите си от София до Великобритания, като спря тези до Бирмингам, Бристол и Шефийлд.