Група пилоти от бюджетните авиолинии Ryanair са отказали бонусите, предлагани им от компанията, за да работят допълнителни дни, съобщава BBC.

От ръководството обявиха, че ще дадат допълнително пари на служителите си, след като отмениха 2100 полета до края на октомври заради затруднения покрай покриването на годишните отпуски на персонала.

Подписалите се в писмото пилоти са от 17 от всички 80 бази на компанията в Европа. Те настояват за нови договори и по-добри условия на труд.

Ryanair предприема извънредни мерки в опит да задържи пилотите си

Ryanair предприема извънредни мерки в опит да задържи пилотите си

Загубите могат да достигнат 20 милиона евро

Ryanair предложи на капитаните еднократно изплащане на сума от 12 хиляди паунда или 12 хиляди евро, а на първите офицери - 6000 паунда или 6000 евро.

В обръщението си служителите посочват: "Пазарът на пилоти се променя и Ryanair ще трябва също да промени начините на работа между пилотите и ръководството, за да осигури стабилно общо бъдеще за всички.".

"Новите договори ще подпомогнат спирането на текучеството на колеги", се казва още в писмото. Подписалите се в него са служители от европейски бази в Германия, Италия, Холандия, Белгия и Швеция.

Ryanair обяви всички анулирани полети и някои от тях засягат София

Ryanair обяви всички анулирани полети и някои от тях засягат София

Ясни са всички отменени пътувания до 28 октомври