Върховният съд на Тексас отсъди, че Facebook може да носи отговорност, ако хора, занимаващи се с трафик на деца, включително и за секс, използват платформата, за откриват и да се свързват с жертвите си, предаде Zero Hedge.

В решението на институцията се посочва, че Facebook "не е беззаконна ничия земя" и че може да бъде подведен под отговорност. До това се стигна след три съдебни дела, в които тийнейджъри са станали жертва на секс трафик, съобщи Fox News

Жертвите са били открити у подмамени именно през платформата. Затова от съда посочват, че Facebook е проявил безотговорност, тъй като не е спрял тези незаконни дейности. От самата социална мрежа изтъкват, позовавайки се на параграф 230, че онлайн платформите не са отговорни за съдържанието на трети страни, публикувано на тях.

От съда обаче са на друго мнение.

"Да се търси отговорност от интернет платформите за думите или действията на техните потребители е едно нещо и федералният прецедент безапелационно сочи, че параграф 230 не позволява търсенето на такава отговорност. Да се търси отговорност от интернет платформите за техните собствени дейности е съвсем друго нещо. Това е особено вярно в случая на трафика на хора."