Samsung Electronics препотвърди ангажимента си за агресивни инвестиции, въпреки епидемията, като увери акционерите, че може да се съревновава успешно с основните си конкуренти в областта на производството на чипове и телефони, пише Nikkei.

Главният изпълнителен директор Ким Ки-нам заяви още, че компанията има технологията да се изправи срещу Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), която контролира почти половината пазар на производство на чипове по договор за други компании.

Ким заяви още по време на среща на акционерите, че компанията увеличава клиентите, макар да не спомена нито един от тях.

Samsung посочват още, че се "учат" от Apple в областта на умните телефони. Уверението дойде, след като един акционер заяви, че детето му е поискало iPhone, а не устройство на Samsung. Ким посочи, че новите устройства на компанията привличат повече внимание от младите потребители.

Макар че Samsung е лидер на пазара на телефоните, коронавирусът временно забави амбициите за ръст в Китай.

Въпреки това компанията потвърди, че ще инвестира 133 трлн. вона (над $100 млрд.) до 2030 г. в производството на полупроводници.

Samsung прехвърля част от производството си от Южна Корея във Виетнам

Samsung прехвърля част от производството си от Южна Корея във Виетнам

Причината е коронавурусът