Samsung Electronics временно ще премести производството на смартфони във Виетнам от Южна Корея, след като някои от корейските служители са с положителни тестове за коронавируса. Това е принудило компанията да затвори фабриката, пише Reuters, позовавайки се на съобщение от Samsung.

Говорител на компанията заявява, че е прекратила операциите си в завода в южния град Куми в Южна Корея, след като работник е тестван положително.

Samsung започна изграждането развоен център във Виетнам за $220 млн.

Samsung започна изграждането развоен център във Виетнам за $220 млн.

На фона на епидемията на коронавирус

Заводът, който произвежда първокласни телефони на Samsung като S20 и сгъваемите телефони Z Flip, ще възобнови производството си в събота, каза компанията. От края на февруари, шестима работници са тествани положително за вируса във фабриката в Куми, близо до град Тегу - епицентър на епидемията на вируса на Южна Корея.

Samsung вече е прехвърлил голяма част от производството на своите смартфони във Виетнам през последното десетилетие, където се произвеждат над 50% от телефоните. Досега, там са отчетени малки смущения в производството. Фабриката в Куми представлява малка част от общата продукция.

Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra отварят нова ера за компанията

Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra - нова ера за Samsung

5G, космически камери и много иновации

Въпреки предположенията, че вирусът ще ограничи търсенето на първокласни телефони, компанията пусна водещите си смартфони S20.