Злополучният модел на Samsung - Note 7, се завръща на пазара, съобщават днес специализираните издания. Това ще се случи през юни месец тази година. Телефонът обаче ще се продава официално само в Южна Корея, макар и да е възможно някои от бройките да достигнат Европа и САЩ чрез прекупвачи.

Моделът Note 7 бе изтеглен от пазара, след като заради батериите смартфонът се самозапалваше. Haй-гoлямaтa ĸoмпaния в Южнa Kopeя цитиpa пpoпycĸи в ĸoнcтpyиpaнeтo нa бaтepиитe и caмия им paзмep, ĸaĸтo и пpи дизaйнa нa зaxpaнвaщия ĸoмпoнeнт.Финaнcoвият paзмep нa изтeглянeтo нa ycтpoйcтвaтa oт пaзapa бe oцeнeн нa пoвeчe oт 6 милиapдa дoлapa. То се случи едва след като Samsung опита неуспешно да ремонтира устройства.

Samsung разкри защо Galaxy Note 7 се самозапалваше

Samsung разкри защо Galaxy Note 7 се самозапалваше

И батериите са в основата на проблема

Бройките, които ще бъдат върнати на пазара, ще бъдат с нова, по-малка батерия с максимален капацитет 3 200 mAh. Те ще струват около 620 долара - с 266 по-малко, отколкото бе първоначалната цена на смартфона.Междувременно компанията и публиката забравиха фиаското. Предварителните поръчки на новия модел S8 са поставили рекорд, макар и този модел да не е без проблеми, като например червенеещият екран.

Въпреки проблемите поръчките за Samsung S8 поставят рекорд

Въпреки проблемите поръчките за Samsung S8 поставят рекорд

30% повече, отколкото за предходния флагман S7