Технологичният гигант Samsung Electronics потвърди очакванията на анализаторите с рекордно тримесечие. От ръководството на компанията вероятно ще се опитат да задържат тази преднина в очакване на новите продукти на Apple, които трябва да се появят през есента.

Компанията представи най-добрата оперативна печалба в историята си. За нея са допринесли продажбите на новия флагман Galaxy S8, както и огромният ръст в доставките на чипове.

Освен това корейският производител се оказва номер 1 в света на пазара на светодиодни екрани.

Samsung готви нова инвестиция от $18 милиарда в завод

Samsung готви нова инвестиция от $18 милиарда в завод

Компанията обяви и други планове, с които да увеличи производството си

Някои експерти смятат, че Samsung може да е изпреварила големия си конкурент Apple по резултати през второто тримесечие. Предварителната оперативна печалба е достигнала 14 трилиона вона или 12 милиарда долара за трите месеца до края на юни, изпреварвайки прогнозите на анализаторите.

В същото време очакванията са, че тази на Apple за същия период няма да надхвърлят 10,5 милиарда долара. Второто тримесечие на годината обаче традиционно е слаб период за компанията преди представянето на новия iPhone.

Приходите на Samsung се изчисляват на 60 трилиона вона при очаквани 58,4 трилиона вона.

"Доминирането на компанията на пазара на компоненти има голямо значение и вероятно ще продължи през цялата следваща година", коментира анализаторът от Yuanta Securities Korea Лий Яе-юн, цитиран от Bloomberg.

"Има толкова много неща, които Apple и Samsung могат да направят, за да изпъкнат техните смартфони", смята експертът.

За първи път от 1991-а насам Intel e напът да изгуби лидерството на пазара на чипове

За първи път от 1991-а насам Intel e напът да изгуби лидерството на пазара на чипове

Samsung иска да бъде новият номер 1