Telenor България представи обновените си абонаментни планове за мобилни услуги на събитие в София. С новите "Тотал+" компанията поставя акцент върху услугите за стрийминг на видео и музика, като добавя допълнителни пакети интернет към съществуващите и досега.

Новото в плановете е, че клиентите на "Тотал+ 21,99" и по-скъпи получават безплатно по 10 000 MB трафик към определен пакет приложения. Самите пакети са разделени на четири - чат (Viber и Whatsapp, социални мрежи (Facebook, Facebook Messenger, Instagram и Twitter), музика (Apple Music и Deezer) и видео (HBO GO, PLAY DIEMAXTRA и приложенията за детско и юношеско съдържание Buba Play и Nickelodeon Play). Броят на включените пакети расте с таксата.

Снимка 425696

Освен това Telenor обяви и възможност за абонамент за приложения за стрийминг на музика и видео. Отново, в зависимост от таксата, расте и възможността за броя на приложенията, чието ползване ще бъде безплатно за първите 12 месеца при 24-месечен договор, а на втората година ще бъде на преференциална цена.

При музикалния стрийминг възможността е за Deezer, а при видеото - HBO GO, PLAY DIEMAXTRA и приложенията за детско и юношеско съдържание Buba Play и Nickelodeon Play. Компанията води преговори и с други доставчици на услуги и се очаква техният брой да се увеличи в бъдеще.

Абонаментите за приложенията ще могат да се добавят, променят и премахват от приложението MyTelenor.

През първите три месеца на годината приходите на компанията нараснаха с 5,4 процента до 179 милиона лева. Печалбата преди данъци, лихви и амортизации е 89 милиона лева - ръст от 19% спрямо първите три месеца на предходната година. Средният приход от потребител достига 15 лева, записвайки повишение от 8,4%.

Telenor навлезе и в застрахователния бизнес

Telenor навлезе и в застрахователния бизнес

Операторът започва да предлага застраховки за смартфони