Глобалният доставчик на аутсорсинг на бизнес процеси Telus International планира да наеме 500 души в Румъния до края на юни с цел да подкрепи разрастването на бизнеса си в страната.

По-голямата част от новите служители ще работят за клиенти като онлайн платформата за настаняване Airbnb и канадския доставчик на мобилни услуги Koodo Mobilе, пише сайтът SeeNews.

Новият екип от 500 души в Румъния ще работи с клиенти от Канада, Франция, Испания, Италия, Германия, Русия, Англия и САЩ.

"Благодарение на огромния бизнес потенциал Румъния е една от най-важните аутсорсинг дестинации в Европа. През 2019 година над 125 000 души са заети в над 265 компании и старт-ъпи в тази индустрия", посочва вицепрезидентът на Telus International Грегоар Вигро.

През миналата година международният лидер придоби местното дружество за предоставяне на бизнес услуги Voxpro. Компанията има офиси в Букурещ и Крайова, като общият брой на служителите й в страната е 1500 души.

У нас компанията има офиси в София и Пловдив. През миналата година служителите й в България бяха 3000, като от ръководството на компанията обявиха, че ще увеличат персонала си с още 2000 души до 2020 година.

По-рано тази седмица стана ясно, че Telus International ще наеме 150 души за офис, който ще работи за Facebook. В София тези служители ще се занимават с преглед на съдържание в социалната мрежа.

Facebook търси 150 служители за офис в София

Facebook търси 150 служители за офис в София

За него ще се търсят хора, които говорят турски, руски и казахски