Facebook ще наема служители за офис в София в партньорство с водещата компания в аутсорсинг индустрията у нас TELUS International. В него ще бъдат наети около 150 служители, които ще се занимават с преглед на съдържание в социалната мрежа.

Това е коментирал пред "Капитал" представител от компанията. Информацията беше потвърдена и от източници на Money.bg.

Съобщението за офиса на Facebook в столицата идва след обявено разширяване на мрежата на интернет гиганта в Европа. В това влизат нови центрове в Барселона и Латвия.

Служителите в тях се занимават с преглед на различно съдържание, което може да е в противоречие с правилата на Facebook.

Според информацията в София ще се търсят хора, които ще работят за турския, руския и казахстанския пазар. На платформата за обяви за работа jobs.bg има активни обяви от TELUS International за позициите с турски, руски и казахски език.

"Като всички останали наши подобни центрове и в София работата ще протича на много различни езици. Именно заради това избрахме София - космополитен град, разполагащ с квалифицирани кадри, говорещи много езици", се посочва в съобщение на компанията.