Доставките на автомобили на Tesla остават слабо под поставената от Илън Мъск цел за 100 000 продадени коли за третото тримесечие на годината. За периода, приключил в края на септември, компанията е доставила грубо 97 000 броя, показват представените от компанията данни, цитирани от CNN Business.

Въпреки че производителят не е успял да постигне заложената цел, резултатът изпреварва представянето за предходните две тримесечия, когато бяха доставени съответно 95 200 и 63 000 автомобила. Също така той е близо до прогнозите на "Уолстрийт" за 97 500 коли.

През миналата седмица Илън Мъск изпрати мейл до служителите в Tesla, в който се посочваше, че очакванията са за 110 000 поръчки за тримесечието. След представянето на резултатите акциите на производителя се свиха с 4%.

От Tesla посочват, че влизат в четвъртото тримесечие с изоставане при поръчките. Компанията ще се фокусира върху увеличаване на производството с цел да отговори на търсенето. Заедно с това тя трябва да се бори с външни фактори, като забавяне на продажбите в световен мащаб.

Все пак тези числа са добър знак за приходите на Tesla, като производителят успя да се върне към печалба след две тримесечия на загуби.