Една от компаниите в транспортно-логистичния бранш у нас, която досега работеше единствено с бизнес клиенти, навлиза в нов сегмент - доставките за физически лица. Българската Transpress ще предлага такива услуги заедно с европейския си партньор Dachser.

"До момента фокусът на дейността бе насочен изцяло към бизнеса, но след промяната в средата заради COVID-19 пандемията с динамичното развитие на онлайн търговията и преориентирането към работа от вкъщи, стратегията е ревизирана", се посочва в официално съобщение на компанията.

От началото на настоящата година двете компании са стартирали пилотен проект за доставки от компании в Европа за физически лица на българския пазар и за такива от български фирми до клиенти в Европа. От юни доставките ще бъдат осъществявани с пълен капацитет.

Целта на Transpress е да навлезе на пазара на по-големи пратки за физически лица. Лидерите в сегмента, като "Екон" и "Спийди" предлагат услуги за изпращането на стоки до 31,5 килограма. От Transpress ще се позиционират в сегмента над тази граница на стандартните куриерски пратки.

"Променената ситуация ни насърчи да бъдем гъвкави и да предлагаме нови работещи решения, които помагат за установяване на успешната връзка между бизнеса и хората. Вярваме, че ще можем да сме особено полезни в нишата на по-големите пратки за физически лица, каквито са например мебелите, спортното оборудване и техника", коментира Веселин Стоянов, който е основател и управител на Transpress.

Българската компания развива дейност от 27 години, като тя е специализирана в транспортните и логистичните услуги. Тя разполага с автопарк от над 250 автомобила и има 12 логистични центъра в страната. За нея работят близо 700 служители.

Дружеството си партнира с Dachser от 2008 година, като в резултат на това оперира в мрежа от 400 локации в цяла Европа. Последната е водеща логистична компания на Стария континент с годишен оборот от 5,6 милиарда евро и повече от 30 000 служители.