Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. прогнозира ръст на приходите от 30% през настоящото тримесечие, подсказвайки, че производителят на чипове за Apple и Huawei е убеден в устойчивото търсене въпреки кризата, пише Bloomberg.

Най-големият производител на чипове по поръчка в света очаква приходи от между $10,1 млрд. и $10,4 млрд. от април до юни. Прогнозата следва почти двойния ръст на печалбата до $3,9 млрд. за първото тримесечие на 2020 г.

Силните резултати на TSMC - барометър за технологичната индустрия - подчертава безспирното търсене на полупроводници за центровете за данни, които трябва да се справят с безпрецедентен ръст.Приходите на компанията растат с 42% през първото тримесечие до $10,32 млрд. - въпреки че най-големият ѝ клиент, Apple, оттегли прогнозата си за настоящото тримесечие заради кризата.

В четвъртък TSMC отчете спад от приходите от смартфони с 9%, но се очаква възстановяване, след 19% ръст на продажбите на iPhone в Китай.Пред компанията обаче има и предизвикателства: Вашингтон обмисля да наложи забрана на продажбите на чипове за Huawei. Последната отговаря за около 10% от приходите на TSMC.