Microsoft, Procter & Gamble, Verizon и Intel са само част от компаниите от S&P 500, които ще представят отчетите си тази година, давайки тон на новия сезон, пише CNN. Прогнозите са, че S&P 500 ще отчете спад на печалбата от 4,7 процента за третото тримесечие. Ако това се окаже вярно, това ще бъде първият път, в който индексът отчита три поредни тримесечия на спад от второто тримесечие на 2016 г.

Нестабилните валути сринаха с $22,56 милиарда печалбата на компаниите в Северна Америка и Европа

Нестабилните валути сринаха с $22,56 милиарда печалбата на компаниите в Северна Америка и Европа

Загубите ще продължат, ако дружествата не подобрят стратегията си за управление на валутния риск

Под светлината на прожекторите ще бъде Boeing. След като отчете загуба от $3,7 милиарда през второто тримесечие, се очаква, че компанията ще се върне на печалба. Но това не означава, че проблемите са приключили, след като миналата седмица стана регулаторите в САЩ поискаха обяснение защо компанията не е съобщила, че още през 2016 г. служители са имали притеснения за системата, заради която два 737 MAX паднаха и убиха над 300 души.

Компаниите усещат и тежестта от Brexit. Политическата драма е далеч от своя край, макар Лондон и Брюксел да постигнаха сделка. Депутатите на Острова изискаха премиера Борис Джонсън да поиска удължаване на срока, а пък той изпрати писмо без подпис до Брюксел с друго, в което казва, че не иска удължаване. Така Brexit без сделка на 31 октомври все още е възможен.