Любомир Малоселски, директор "Продукти и услуги" във Vivacom, коментира изгодните празнични пакетни предложения от телекома, новите канали и видео съдържание, иновациите през годината и грижата в обслужването.

Г-н Малоселски, както всяка година, така и тази, около празниците всички компании имат разнообразни оферти към клиентите. Какви точно са те от страна на Vivacom?

И този декември от Vivacom решихме да предоставим голямо разнообразие от отстъпки и оферти за нашите клиенти, които да направят дните им около Коледа още по-празнични. Още от началото на месеца те могат да избират сред разнообразие от смартфони, включително ексклузивният Vivacom 5G смартфон, смарт телевизори и гейминг конзоли, които се предлагат на празнична оферта, която би изкушила всеки любител на технологиите. Всички устройства могат да бъдат закупени на страхотни цени, в комбинация с атрактивните мобилни планове Unlimited 300 и Unlimited MAX с 50% отстъпка за първите 6 месеца или с пакетите EON за 1 лев на месец за първите до 4 месеца. Най-хубавото е, че през декември всички устройства са в комбинация с подаръци - аксесоари за смарт телефони, допълнителен контролер и игри за конзолите и безплатен достъп до EON Smart App с всеки EON пакет и смарт телевизор

Също така обявихте, че отключвате специално ТВ съдържание за празниците. Кой може да се възползва от това?

Да, за Коледа решихме да направим най-топлите и уютни дни в годината още по-специални, като предоставим на всички свои клиенти неповторим подарък - свободен достъп до любими телевизионни канали и EON Видеотека. Стартирахме на 12 декември и чак до 18 януари всички наши настоящи и нови клиенти ще имат възможността да гледат премиум съдържание от спортни и филмови канали, EON Видеотека с разнообразно съдържание.

Ние не спираме да обогатяваме и EON съдържанието, като за времето, в което интерактивната телевизия е на българския пазар, постоянно обновяваме портфолиото си, като се стараем да отговаря на всички нужди на клиентите. Затова заедно с отключването на каналите, пуснахме и два нови премиум филмови канала - CineStar TV HD и CineStar TV A&T HD. Те ще се излъчват за първи път в България и за момента единствено в мрежата на Vivacom.

В допълнение на всичко това към богатото разнообразие от чуждестранни заглавия за ТВ абонатите на Vivacom ще бъде предоставена уникална селекция с български филми. В нея попадат над 250 от любимите родни филми и сериали от 1950 година до наши дни. До 18 януари, достъп до тази специална селекция ще имат всички съществуващи и нови клиенти.

Декември обаче е и време за равносметки. Каква беше годината за Vivacom от гледна точка на продуктите и услугите, които лансирахте през 2023?

Ако трябва да обобщя с няколко думи, за нас 2023 година беше време на страхотни иновации, абсолютен фокус върху клиентското обслужване и изживяване и предлагане на нови услуги.

През 2023 лансирахме първи в България високоскоростен интернет за дома през 5G мрежата в комбинация с телевизия, като по този начин осигурихме на потребителите ни в трудно достъпни райони, без оптична свързаност, супер бърз интернет и възможност за гледане на EON в перфектно качество. Предложихме и първия предплатен 5G пакет - FREE2GO. Продължихме да инвестираме в оптичната ни мрежа и в изграждането на 10 GIGA мрежа в районите, където живеят клиентите на придобитите от нас оператори, за да им предоставим услуга от ново поколение. Подобрихме и иновативната телевизионна платформа EON - добавихме ексклузивната за България стрийминг услуга Marquee TV.

Пуснахме и Viber чат, с което дигиталните ни канали за комуникация с клиентите станаха 5 и по този начин те имат много по-бърза, лесна и директна връзка с нас.

Но иновациите не спират до тук - само през последния месец въведохме двойно по-малки SIM карти, с които намаляваме количеството използвана пластмаса и въглеродните емисии, както и започнахме да предлагаме на нашите клиенти онлайн застраховки съвместно с Boleron.

Каква посока ви задават потребителите за 2024 година?

Накратко, надграждаме всичко, на което поставихме още по-стабилна основа тази година. Това означава повече видео съдържание, повече атрактивни пакети - и като услуги, и като цена, по-висока интернет скорост, предвидими месечни разходи за телекомуникации - и всичко това придружено от качествено, бързо обслужване, с грижа и отношение към клиентите и техните приоритети. А още в първата половина на януари, ще ви представим първите ни нови услуги за 2024.