Една от най-големите световни лизингови компании - германската Alphabet вече ще работи и в България. Компанията, която оперира в 28 държави по цял свят, стъпва у нас благодарение на стратегическо партньорство с "Аутотехника" ООД, част от Autohellas Group.

Българо-гръцката компания става ексклузивен партньор на Alphabet за Гърция, Кипър, България и Хърватия. Така германската компания получава достъп до нововъзникващите пазари на Балканите и Кипър, като в същото време подсигурява на техните международни клиенти конкурентни продукти и услуги с гаранцията на Autohellas Group.

"Аутотехника" ООД/ Autohellas Group е компания с многогодишен опит в областта на оперативния лизинг, която се отличава с модерни възможности и концепции за ремонт и поддръжка на автомобили. Тя предоставя у нас услугата за автомобили под наем и оперативен лизинг Hertz.

Водещата лизингова компания на световния пазар Alphabet е с централно управление в Мюнхен, Германия, като днес е представена в 28 страни. Компанията е регистрирана през 1997 като част от групата BMW и има значителен опит в международното корпоративно управление на автопарк и лизинг.

Портфолиото й включва консултантски услуги, финанси и интелигентни продукти и услуги за управление на фирмени автопаркове. Alphabet напълно адаптира продуктите и услугите си към нуждите и изискванията на своите клиенти. Понастоящем Alphabet управлява портфолио от над 680 000 автомобили и лекотоварни превозни средства под наем от всички марки и заема четвърто място на глобалния пазар.

"Обединяването на силите с цел осигуряване на най-подходящите и гъвкави решения за мобилност на международните корпоративни клиенти е логична и ориентирана към бъдещето стъпка за Autohellas", каза Димитриос Мангиорос, заместник-управител на Autohellas.

"Цялостния подход на Autohellas, съчетаващ класически лизингови подходи комбинирани с практически опит, съответства на мисията на Alphabet да гарантира удовлетворение на клиентите и да помогне на компаниите да постигнат своите цели чрез прилагане на правилното съчетание на продукти и услуги", казва Ричард Скуулинг, главен търговски директор на Alphabet International.