Нов таксиметров превозвач дебютира в София, като целта му е да окупира премиум сегмента. Volt Taxi тръгва на 15 април с чисто нови хибриди BMW 5-та серия, като амбицията на компанията е да разполага с 400 луксозни автомобила.

Пътуването с тях ще може да се персонализира предварително по отношение на условия и поведение на водача, като целта е да се създаде усещането за личен шофьор.

Снимка 658872

Източник: Явор Николов

"Не се конкурираме с другите налични таксиметрови компании, създаваме изцяло нова услуга на нашия пазар", заяви съоснователят на Volt Taxi Огнян Попов при символичното предаване на ключовете на първия автомобил в дилъра на BMW M Car Sofia.

Снимка 658869

Източник: Явор Николов

Пред Money.bg той обясни, че през следващите месеци ще пристигнат още автомобили, включително - електрически. Целта е до края на 2024 г. колите на Volt да са 200, а в следващите години тази бройка да се удвои.

По думите му вече са водени разговори с хотели, ресторанти и големи международни компании, като интересът към премиум услугата е много голям. Той отбеляза и че цената на услугата може да е по-висока от масовата, но все пак не е на установения максимум, което я прави атрактивна за "успелия човек".

Снимка 658874

Източник: Явор Николов

Попов е интернет предприемач, който е познат на пазара от портала broshura.bg. Неговият партньор Юлиан Мавродиев пък идва с опит от таксиметровия бранш. Той специално подчерта, че сред целите му е "да създадем една различна работна среда за шофьорите - среда на уважение на техния труд и на добро заплащане".

Снимка 658867

Източник: Явор Николов

Попов обясни, че водачите, които ще носят униформи на Volt, са подбрани след процес, който включва няколко интервюта. Всеки от тях е сключил франчайз договор с компанията и ще се грижи за лизинга на своя автомобил, като тя осигурява отстъпки на гориво, зарядни станции, автомивки и резервни части.

От обява в портала jobs.bg става ясно, че новите водачи могат да разчитат на доход от между 3000 и 4500 лева бруто.