Печално известната WeWork, която не просто не успя да направи първично публично предлагане в края на 2019 г., но и се наложи да инвестиционната SoftBank, която беше вложила огромни суми в стартъпа, да го спасява финансово.

Днес компанията, която все още гони идеята за листване на борсите, продължава да разочарова значително, като през първото тримесечие загубите ѝ са достигнали впечатляващите 2,1 млрд. долара, предаде Zero Hedge. Това е ръст от 400% на годишна основа.

Трябва да се има предвид, че компанията изгори още 3,2 млрд. долара през цялата 2020 г., защото загубите ѝ тогава възлизаха именно на толкова. Интересното е, че загубите ѝ дойдоха в контекст на сриване на всички оперативни разходи през този период, а компанията продължаваше да начислява наем на работещите в споделените ѝ офиси.

Загубите обаче не са единствената лоша новина през първото тримесечие. Приходите на компанията също са надолу, при това със значителните около 50%. Така те достигнаха 598 млн. долара.

Според документите на компанията, тя има свободни ресурси в размер на още едва 2,2 млрд. долара, след като в края на 2019 г. SoftBank наля в нея над 6 млрд. долара. Казано иначе, WeWork може да има около още едно тримесечие живот, ако не получи нови средства.