Никой не е перфектен. Може да си майстор на интервютата за работа, но винаги съществува опасността да изпуснеш някоя глупава фраза, която да се окаже не съвсем по нрава на евентуалния работодадел.

Има няколко неща, които могат да вбесят интервюиращия, и да го накарат да обърне гръб дори на най-квалифицирания кандидат за свободното работно място, а ето кои са те според Business Insider.

„С какво се занимава компанията Ви?”

Подобни въпроси са знак на незаинтересованост и несериозно отношение, като могат да откажат мениджъра да ви наеме. Най-простият начин да се осведоми кандидатът за дейността на едно дружество, е набързо да потърси в интернет търсачките, все пак в мрежата има всичко.

„Женен ли си?” и други подобни

Никога не се задават подобни въпроси, тъй като те са свързани с личния живот, а никой не иска да се рови в личното му пространство.

Неприлични изказвания

Най-добре е неприличните думи за бъдат заличени от речника по време на интервю. Гневните изказвания също могат да изкарат завинаги кандидата от листата на идеалните за работата.

Всичко сексистко и расистко

Интервюто за работа не е мястото, на което да излагаме изгледите си по подобни върпоси. А и на дискриминацията не се гледа с добро око.

„Искам тази работа!”

На интервюто за работа кандидатът не трябва да изглежда сякаш е отчаян. По-добре е да създаде впечатление, че мястото е истински желано, а не просто необходимо.

„искаш ли да вечеряме някой път?”

Флиртът в никакъв случай не е добра стратегия, когато кандидатсваме за свободна позиция на дадено място.

„За каква позиция ме интервюирате?”

Ако наистина не сте наясно какво точно ще бъде естеството на работа, по-добре е да не звучите невежо.

„Знам, че не съм най-квалифицираният кандидат”

Ако очаквате интервюиращият да ви потупа по рамото след това изказване – грешите. Най-много да ви изпрати у дома с думите „О, не си ли? Довиждане тогава”. Ясно е, че интервюиращият е сметнал, че притежавате необходимите качества, щом ви е извикал на интервю.