Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук е получил 74% увеличение на годишния си бонус за фискалната 2017 г., предава Bloomberg. Причината за това е по-високата печалба и нетните приходи, след като година по-рано технологичната компания записа рядък в историята си спад.

Така Кук прибира вкъщи общо 102 милиона долара. Заплатата му до 30 септември т.г. е 3,06 милиона долара, бонусите възлизат на 9,33 милиона долара, както и акции на компанията на стойност 89,2 милиона долара.

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали $1000 Apple или Google преди 10 години?

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали $1000 Apple или Google преди 10 години?

Вложение в друг IT гигант щеше да ви донесе близо $52 000

Останалите петима най-важни мениджъри са получили по 3,11 милиона долара бонуси, а общата им компенсация достига 24,2 милиона долара - включително заплати и акции на компанията. Размерът на дружествените дялове, който те получават, се определя от времето, в което те са прекарали в компанията, както и представянето на Apple спрямо останалите фирми в S&P 500.

Apple купува Shazam за $400 милиона

Apple купува Shazam за $400 милиона

Какви са плановете на технологичния гигант?

За първи път в историята Тим Кук е използвал частен самолет за пътуване, което не е свързано с работата му като изпълнителен директор. Сметката е била 93 109 долара, а причината е, че компанията взе решение той да използва частни самолети за всички пътувания заради риск за сигурността му. Разходите са опазването му са 224 216 долара за годината.

Акциите на Apple се покачиха с 39% през фискалната 2017 г., над два пъти представянето на S&P 500. През ноември, малко след края на фискалната година, компанията пусна на пазара своя дългоочакван модел iPhone X, за който анализаторите прогнозират, че ще повиши ръста на приходите на Apple.

Какво трябва да направи Европа, за да има своите Apple, Google и Facebook?

Какво трябва да направи Европа, за да има своите Apple, Google и Facebook?

Служителите са ключът към успеха