Управителният съвет на социалната платформа Parler, която стана известна покрай бунтовете в Капитолия в САЩ, уволни своя изпълнителен директор Джон Матце, предава Reuters.

"На 29 януари бордът на Parler реши незабавно да ме отстрани от позицията ми като главен изпълнителен директор. Не участвах в това решение", каза Матце. По думите му през последните месеци той е срещнал съпротива срещу продуктова му визия, "силната ми вяра в свободата на словото и възгледа ми за това как трябва да се управлява сайтът на Parler.", заяви още той.

Parler - социалната мрежа, на която Google, Apple и Amazon дръпнаха шалтера

Parler - социалната мрежа, на която Google, Apple и Amazon дръпнаха шалтера

Бързо набрала скорост през последните месеци, днес тя беше скрита за света

Към момента компанията има "изпълнителен комитет" с два души - Матю Ричардсън и Марк Меклер.

Сайтът на Parler още е офлайн, след като Amazon прекрати услугите за хостинг. Преди две седмици уебсайтът и приложението се върна частично онлайн с помощта на руска технологична компания.

Parler е основана през 2018 г. и по данни на компанията има над 12 милиона потребители. Ако уебсайтът бъде напълно възстановен, потребителите му ще могат да виждат и публикуват коментари. Но повечето от потребителите предпочитат приложението, което засега не е достъпно в официалните магазини на Apple и Google.