Световният лидер в разработката на софтуер за управление на бизнеса SAP назначава от 1 август Здравко Пешаков като управляващ директор, съобщиха от компанията.

"SAP предприе целенасочена стъпка към излъчването на динамичен лидер в България, който притежава богат опит и експертиза", коментират от SAP. И допълват, че Здравко Пешаков е един от най-младите управляващи директори в региона.

Той започва кариерата си в компанията през 2017 г. Не след дълго е избран за престижната академия SAP Academy в Пало Алто, Калифорния. След завършването ѝ той се издига до мениджър Продажби за Cloud Digital Supply Chain портфолиото на SAP за Югоизточна Европа, а по-късно поема поста на търговски директор за частния сектор в България.

SAP придоби Park Lane Office Center

Най-голямата германска софтуерна компания купи офис сграда в София

Всичките ѝ служители ще се преместят там до края на 2022 г.

"Привличането, задържането и развитието на таланти в SAP представлява основен фокус в нашия регион. За мен е удоволствие да виждам как представители на компанията израстват професионално и поемат нови предизвикателства. С назначаването на Здравко като управляващ директор, ние залагаме на един млад, динамичен човек, който ще подобри изживяването и взаимодействието на нашите клиенти и партньори със SAP България. Неговите визия, страст към технологиите, както и гъвкавост ще затвърдят позицията на компанията като предпочитан доставчик на облачни технологии за българския пазар", каза Жозефин Гала, управляващ директор на SAP за Югоизточна Европа и Украйна.

Новият управляващ директор ще поеме управлението върху дейността на компанията в България, ще се фокусира върху ускоряването на миграцията към облачния софтуер и ще продължи да подкрепя настоящи и бъдещи клиенти по пътя към превръщането им в Интелигентни предприятия.

Радомир Миланов, SAP: Ключът към "Новата икономика" е в облачните услуги и умното управление на клиентското изживяване

Радомир Миланов, SAP: Ключът към "Новата икономика" е в облачните услуги и умното управление на клиентското изживяване

Управляващият директор за България на SAP пред Money.bg

"Благодаря на мениджмънта на компанията за доверието и възможността да поема управлението на бизнеса на SAP в България. Целта ни е да продължим да помагаме на компании от всички сектори да управляват процесите и бизнеса си по-добре, както и да развиват нови бизнес модели с помощта на нашите иновативни решения. Ще работим в още по-тясна колаборация с партньорите ни, за да предоставяме персонализирани решения за всеки клиент", заяви Здравко Пешаков.

Технологичният отряд за бързо реагиране на SAP Labs България

Технологичният отряд за бързо реагиране на една от най-големите софтуерни компании у нас

23 минути - това е общо времето на месец, в което трябва да се решат всички казуси на даден клиент

SAP е световен лидер в разработката на софтуер за управление на бизнеса. Компанията има повече от милион клиенти по света, които генерират 87% от общата глобална търговия. Тази година SAP празнува 50 г. от основаването си.