Заетите в технологичния сектор, както у нас, така и в глобален мащаб, са едни от най-добре платените в момента. Докато в България те получават по няколко хиляди лева годишно обаче, колегите им в Щатите вземат заплати от стотици хиляди долари.

Списание Forbes публикува класация с десетте града в САЩ, където тези специалисти получават най-големи заплати, като данните са за 2015 г.

Вероятно за никого не е изненада, че най-много вземат специалистите в технологичния сектор в Силициевата долина, включително тези в Сан Франциско, Оукланд и Бъркли. Там средната заплата за 2015 г. е била 112 600 долара, като тя е нараснала с 3,7% в сравнение с предходната година.

Малко по-ниско е средното трудово възнаграждение на година в Сиатъл. То възлиза на 99 400 долара, като е с 4,6 на сто нагоре за разлика от 2014 г.

На трето място по заплащане в областта на технологиите са работещите в американската столица Вашингтон. Там годишно специалистите вземат средно по 98 300 долара. Тези в Бостън пък получават около 97 300 долара.

В нашата галерия можете да видите останалите градове до 10-о място, които се наредиха в класацията на Forbes.