Не е лесно да изкачиш професионалната стълбица във финансовия сектор. Ако искаш обаче да си успешен банкер и да получаваш добра заплата, трябва да си потърсиш работа в някой от градовете в тази класация.

В нея Business Insider класира градовете, в които младите банкери могат да спечелят най-много пари. Градовете са класирани на база на данни от анализ за сравняване на трудовите възнаграждения на онлайн платформата Emolument.

9. Милано

Средна годишна заплата: $49 000

Анализаторите, работещи в банковия сектор в италианския финансов хъб, могат да очакват добро заплащане, но не и бонуси към него.

8. Амстердам

Средна годишна заплата: $54 000

Подобно на миланските си колеги и тези в холандската столица не могат да очакват бонуси върху месечното си трудово възнаграждение.

7. Сингапур

Средна годишна заплата: $61 000

Сингапур може да е най-важният финансов център в Азия, но работещите в банковия сектор не печелят най-много. С твърда заплата от $51 000 те вземат по-малко от тези в Амстердам, но път получават $10 000 бонус върху тази сума.

6. Париж

Средна годишна заплата: $66 000

При френските банкери от столицата общата сума също се формира от основна заплата и $11 000 бонус върху нея.

5. Франкфурт

Средна годишна заплата: $77 000

Може би си мислите, че е голям удар да работиш във финансовия център на най-голямата европейска икономика. Да, но Франкфурт се нарежда на трето място на Стария континент по отношение на трудовите възнаграждения на младите банкери.

4. Лондон

Средна годишна заплата: $85 000

Банковите анализатори в големите кредитори с офиси в Лондонското Сити също не са най-добре платените в Европа. Към заплата от $71 000 те получават бонус от $14 000.

3. Хонконг

Средна годишна заплата: $92 000

Банковите младши експерти с най-високи трудови възнаграждения работят в Хонконг. Може би причината за това е, че там офиси имат 70% от световните финансови институции.

2. Цюрих

Средна годишна заплата: $ 99 000

Анализаторите, работещи в града, който е „дом” на едни от най-големите кредитори, като  Credit Suisse и UBS, са най-добре платените в Европа.

1. Ню Йорк

Средна годишна заплата: $115 000

Основното трудово възнаграждение в американския град е $83 500. Там обаче банките предлагат много по-големи бонуси за младшите експерти, от който и да било друг град в класацията. Те са средно около $32 000.