2022 г. беше изпълнена със събития. Справка в тенденциите за търсенето в Google тази година може да послужи като напомняне за някои от големите събития, които оформиха нашия свят през последните 12 месеца.

Начело на търсенията в раздел новини на Google, разбира се, беше Украйна. Война, която започна на 24 февруари, доведе до това Владимир Путин да бъде един от хората, събрали най-голям интерес от търсенията в световен мащаб през 2022 г. В раздел "личности", той е четвъртият най-търсен в Google след Джони Деп, Уил Смит и Амбър Хърд.

Актьорите Джони Деп и Амбър Хърд плениха по много различен начин хората по света по време на твърде рекламирания съдебен процес, който се разигра тази година.

Уил Смит също предизвика полемика след Оскарите, когато удари шамар на комика и актьор Крис Рок по време на церемонията по награждаването.

Смъртта на кралица Елизабет също беше важна новина, когато най-дълго управлявалият британски монарх почина през септември. Тя се нарежда на второ място по търсения през годината.

Сред топ пет в търсенията в раздел "новини" са и резултатите от средносрочните избори в САЩ, както и появата на маймунската шарка, която ни накара да се притесняваме дали ще дойде нова пандемия.

Сред най-търсените имена на спортисти Google са тенисистът Новак Джокович, който за рекордния шести път спечели финалите на ATP в Торино.

Неговите колеги Серина Уилямс и Рафаел Надал, също влизат в топ 5 на най-търсените спортисти.

Един поглед към киното показва, че най-търсените в Google филми са Thor: Love and Thunder, Black Adam и Top Gun: Maverick.