Шампанското е нарицателно за лукс и удоволствие. Това е може би най-предпочитаната напитка за тържества, важни събития и незабравими моменти. Но не всички видове шампанско са еднакви. Някои марки са спечелили репутация на производители на най-добрите и търсени бутилки в света.

В случай, че сте решили да вдигате наздравица с чаша от най-скъпите марки шампанско в света, може да си изберете от този списък:

  • Шампанско Louis Roederer Cristal Brut

Louis Roederer Cristal Brut Champagne е луксозна марка, произведена през 1876 г. Създадена е специално за руския цар Александър II и бързо се превръща в символ на екстравагантност. До днес е от най-търсените пенливи вина в света. Тайната на неговия успех се крие в прецизното внимание към детайлите, което се влага във всяка бутилка.

Шампанското е с цитрусови нотки и нотка на сладост и е перфектната напитка за всеки повод.

  • Шампанско Dom Perignon 

Шампанското Dom Pérignon Brut е добре познато у нас. То е синоним на качество и елегантност от създаването си през 1921 г. Кръстено е на известния бенедиктински монах, на когото се приписва революция в процеса на производство на вино през 17 век.

То е идеалният избор за специален повод. Независимо дали празнувате или просто се наслаждавате на вкуса, шампанското Dom Pérignon Brut символизира лукса и изтънчеността. Цените варирарт, но по-скъпите стигат дори над 4 000 долара.

  • Salon Le Mesnil Blanc de Blancs

Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Brut Champagne е шампанско, което се произвежда само от най-доброто грозде Шардоне, добито от емблематичните лозя Le Mesnil. Първите бутилки на Salon Le Mesnil са произведени през 1905 г. и бързо печелят репутация на едно от най-добрите шампански вина в света. Шампанското се произвежда в малки количества, което допринася за неговата изключителност и привлекателност... и цена. Една бутилка е около 1 570 долара.

  • Krug Grande Cuvée

Шампанското Krug Grande Cuvée Brut е класика от над 170 години. Произведено за първи път през 1843 г. и е резултат от визията на Джоузеф Круг да създаде най-доброто питие в света на виното. Оттогава Krug Grande Cuvée се счита за едно от най-вкусните шампански в света. Продължава да бъде една от най-търсените бутилки от ценителите.

  • Armand de Brignac

Armand de Brignac Brut Champagne е луксозна и търсена марка, която е позната на любителите на шампанско от представянето си през 2006 г. Марката е плод на въображението н аАдре Такуес, ценител на виното, който се стреми да създаде шампанско, което да се откроява. Той е решен да създаде шампанско, с най-високо качество, но и с отличителен и разпознаваем стил.

  • Bollinger Special Cuvee

Bollinger Special Cuvée е класическо шампанско, което съществува от повече от 150 години. Марката е създадена за първи път през 1829 г. от Анри Болинджър. Визията му е да създаде уникално шампанско.

Днес Bollinger Special Cuvée Brut Champagne все още е едно от най-търсените шампански в света. Шампанското се прави от смес от грозде Шардоне, Пино Ноар и Пино Мьоние от региона Шампан във Франция. Процесът на стареене на Bollinger Special Cuvée Brut Champagne е по-дълъг, което му придава богат и комплексен вкус.