Airbnb става световен олимпийски партньор за Олимпиадата в Токио през 2020 г., пише Business Insider.

Платформата за краткосрочно наемане на жилища заяви, че партньорството с Международния олимпийски комитет (МОК) ще обхване пет олимпиади и параолимпийски игри през следващите девет години. Наред с олимпийските игри в Токио през следващата година това включва: зимните и летните игри в Пекин 2022 г., Париж 2024 г., Милано 2026 г. и Лос Анджелис 2028 г. Всичките тези градове са сред големите пазари на компанията.

Кои са топ 5 на дестинациите за 2020 г. според Airbnb?

Кои са топ 5 на дестинациите за 2020 г. според Airbnb?

Една от нашите съседки е в списъка

Източници, близки до фирмата, оценяват сделката на около 500 млн. долара, като тя включва значителна сума за МОК, както и поемане на разходите за услуги, които Airbnb ще предостави като безплатно настаняване на спортисти и ръководители.

Президентът на МОК Томас Бах заяви, че партньорството няма да замени Олимпийското селище, където обикновено са състезаващите се спортисти, а ще се основава на гаранция за настаняване на посетители, семейства на спортисти и официални лица, като ще намали нуждата приемащите градове неустойчиво да инвестират в нови хотели. Причината е, че хиляди хотелски стаи трябва да бъдат изградени за настаняване на спортисти и туристи и често след края на събитието градовете се оплакват от неизползваема инфраструктура.

Със спонсорството, базираната в Сан Франциско компания се присъединява към корпоративния елит от компании като Coca-Cola, Alibaba, Toyota, Visa, които са част от "световната спонсорска програма" на Международния олимпийски комитет.

Платформата за споделено настаняване Airbnb вече има и българска версия

Платформата за споделено настаняване Airbnb вече има и българска версия

Платформата поддържа 62 езика, говорими от над 4 милиарда души