Дебютът на компанията Big Hit Entertainment ще направи нейните членовете мултимилионери. Цената на компанията почти се удвои след първоначалното публично предлагане. Big Hit е мениджърската агенция зад корейската група BTS, пише BBC.

Дебютът на компанията е най-големият от три години насам за южнокорейския Kospi. Акциите на Big Hit се отвориха на 235 долара, което даде на компанията оценка от 8,38 млрд. долара. Изненадващо е, че успехът идва на фона на новините, че членовете на известната група скоро ще трябва да постъпят на военната служба. По закон всички трудоспособни мъже в Корея на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията на страната в продължение на 20 месеца.

BTS е генерирала 88-процентен дял от приходите на Big Hit през 2020 година. Продажбите на албумите са доста високи, а билетите за концертите им се разпродават за минути.Освен това имат партньорства за реклами за различни продукти - от автомобили до козметика.

BTS издаде съвсем наскоро първия си хит, който отиде на първо място в класацията на US Billboard.Едва 20 песни, които не са на английски език, са попадали в топ 10 на Billboard за 60-годишната история на класацията, а три от тях са на групата.

Песента им Dynamite се превърна в първото видео, събрало над 100 милиона гледания за ден в YouTube.

Други големи IPO-та в Корея през тази година включват Kakao Games от септември и на SK Biopharmaceuticals през юли.

Въпреки че BTS е ключова за успеха на Big Hit, тя е и сред основните рискове за компанията, именно заради опасенията, че ще трябва да постъпват на задължителна военна служба. В страната има проектозакон, според който артистите, които имат "голям принос" към културата, могат да отложат присъединяването си към армията до 30-годишна възраст, което би предоставило известно време на членовете на групата.