Fecebook се обяви твърдо срещу разпространяването на дезинформация и фалшиви новини, предава Reuters. От компанията обявиха, че предстои да се вземат по-строги мерки срещу тези потребители, които споделят нееднократно дезинформация в социалната мрежа.

Социалната мрежа ще блокира споделянето на всички постове на потребители, които повече от един път споделят съдържание, определено като фалшиво. От Facebook обмислят и да изпълняват по-отговорно ролята си и на медия и да информират хората чрез достоверно съдържание.

Само 12% от потребителите на iOS са съгласни Facebook да ги следи

Само 12% от потребителите на iOS са съгласни Facebook да ги следи

Компанията на Зукърбърг се опитва да плаши с платена версия

Проблемът с разпространението на фалшиви новини в социалните мрежи се засили повече от всякога по време на пандемията. Само между октомври и декември 2020 г. са били премахнати 1,3 милиарда фалшиви акаунти.

Кои хора споделят най-често фалшиви новини във Facebook?

Кои хора споделят най-често фалшиви новини във Facebook?

Възpacттa пpeдcĸaзвa пoвeдeниeтo на потребителите пo-дoбpe oт вcяĸa дpyгa xapaĸтepиcтиĸa

"Независимо дали става дума за фалшиво или подвеждащо съдържание за пандемията, за ваксините, климатичните промени или пък за политическите избори в дадена държава, ние трябва да се погрижим колкото се може по-малко хора да виждат дезинформация в нашите приложения", пише в изявление на компанията.