Най-голямата компания за куриерски услуги в света, американската United Parcel Service Inc. (UPS), има срив на нетната печалба за първото тримесечие на 2024 г. с 42% на годишна база, при намаление на приходите само с 5%.

В съобщението на компанията се казва, че нетната печалба за периода януари-март е 1,11 милиарда долара, или 1,3 долара на акция, в сравнение с 1,9 милиарда долара, или 2,19 долара на акция, за същия период на миналата година.

Приходите на UPS за първото тримесечие намаляха до 21,7 милиарда долара от 22,9 милиарда долара за същия период година по-рано. Експертите очакваха средно този показател да бъде 21,84 милиарда долара.

Същевременно куриурската компания потвърди прогнозата си, че за цялата 2024 г. нейните приходи ще бъдат 92-94,5 милиарда долара. Прогнозата за капиталовите разходи за тази година е потвърждена на 4,5 милиарда долара.

Цената на акциите на компанията UPS за последните 12 месеца се е понижила със 17,5%. Компанията има дейност в повече от 200 страни, а нейните служители в световен мащаб са над 500 хиляди.

Финансовите разулати на UPS се считат за своеобразен барометър за американската икономика, тъй като компанията извършва около половината от всички куриерски доставки в САЩ - от авточасти и лекарства, до дрехи и финансови документи. 

Задава се най-скъпата стачка в историята на САЩ

Задава се най-скъпата стачка в историята на САЩ

Куриерите от UPS настояват за по-добри условия в колективния си трудов договор