Акциите на компанията, която предоставя споделени офиси WeWork паднаха с близо 50% до рекордно ниско ниво. Това се случи само за ден, след съобщения в медиите, че компанията планира да подаде молба за фалит още следващата седмица.

Компанията от няколко години насам се бори с големи дългове и огромни загуби. Някога оценена на 47 милиарда долара, сега има пазарна капитализация от едва около 121 милиона долара. През тази година компанията се е обезценила с около 96%. За последно акциите се търгуваха на историческо дъно от 1,18 долара.

Загубите на WeWork се учетвориха до $2,1 милиарда

Загубите на WeWork се учетвориха до $2,1 милиарда

Компанията може да има още едно тримесечие живот

Плановете на американската компания за IPO се сринаха през 2019 г., заради скептицизъм относно бизнес модела й за вземане на дългосрочни лизинги и отдаване под наем за краткосрочен план. WeWork стана публична през 2021 г. при много по-ниска оценка от първоначално очакваната. Компанията ще остане черно петно ​​за SoftBank, което наля милиарди в усилията си да подкрепи стартъпът, който никога не е реализирала печалба.

WeWork обмисля подаването на молба по глава 11 в Ню Джърси, според съобщения на Wall Street Journal. Още през август WeWork предупреди, че може да фалира. Междувременно много мениджъри, включително главният изпълнителен директор Сандип Матрани, напуснаха.