Revolut е най-търсената онлайн банка в Европа, показва ново проучване, цитирано от Yahoo Finance. Анкетата е проведена от брокера за залагания CMC Markets и е установила, че базираният в Лондон кредитор е на първо място с най-много търсения в 25 държави.

Финтех фирмата е съоснована от родения в Русия Николай Сторонски и украинеца Влад Яценко през юли 2015 година. Компанията е с над 923 000 средномесечни търсения в цяла Европа, като е и най-търсената в Google в 15 държави, включително Германия и Испания - с над 71 000 месечни търсения във всяка от страните.

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

Румъния официално е вторият по големина пазар на Revolut в света

А Букурещ има най-високата концентрация на потребители в целия Европейски съюз

На второ място се нарежда друга базирана в Обединеното кралство финтех компания - Wise.

Wise е втората най-търсена онлайн банка в 18 държави, включително Унгария, Гърция и Португалия. Тя има средно над 338 000 средномесечни търсения в Европа.

Компанията за парични преводи, която по-рано беше известна като TransferWise, влезе в рекордно листване на борсата в Лондон през юли 2021 година. Всъщност, това беше най-голямото листване на технологична компания в Лондон в историята.

Wise е основана от естонските бизнесмени Кристо Каарман и Таавет Хинрикус през януари 2011 година.

Германската банка N26 е на трето място, според проучването на CMC. Тя е изцяло цифрова банка и е най-търсена онлайн в четири държави - Андора, Австрия, Сан Марино и Словения.

Wise създаде двама нови милиардери в Европа след IPO-то си

Конкурентът на Revolut, който току-що създаде двама нови милиардери в Европа

Финтех старт-ъпът дебютира на борсата и увеличи капитализацията си до $11 милиарда