Космическата компания на предприемача Илън Мъск - SpaceX, води преговори с инвеститори за привличането на нов рунд финансиране, който може да удвои размера на капитализацията ѝ до 92 милиарда долара. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на източници.

Разговорите все още са в начален етап, като целта на дружеството е да успее да подсигури привличането на свеж капитал през януари.

При последният кръг от инвестиции през август SpaceX успя да набере 1,9 милиарда долара. И след него компанията вече се нареди сред едни от най-скъпите неборсови дружества в света.

Преди няколко седмици тя успя да постигне голям успех в своето развитие - да изпрати екип на Международната космическа станция (МКС), представящ НАСА.

Междувременно преди броени дни SpaceX тества и прототипа на новата си ракета Starship SN8, която трябва да бъде използвана, за да изпраща хора на Луната и Марс. Въпреки че при завръщането си на Земята ракетата катастрофира, Мъск описа опита като успешен.

Компанията тества още две допълнителни летателни машини Starship, като очакванията са те да изпълнят първите си орбитални полети през 2021 година.

SpaceX изпрати първите си астронавти в Космоса

SpaceX изпрати първите си астронавти в Космоса

След 27 часа в орбита екипажът ще пристигне на МКС