Електрическите скутери Lime се завръщат на софийските улици с нови и по-достъпни цени. Услугата беше временно прекратена малко след обявяването на извънредното положение у нас в средата на март тази година.

"Щастливи сме, че след няколко месечно прекъсване наложено от пандемичната обстановка пак имаме възможност да обслужваме жителите на София. Вярваме, че днес нуждата от безопасно придвижване, което позволява да спазваме актуалните съвети за дистанция, е съществена. Множество запитвания от клиенти, които получихме след паузирането на дейността ни, показа че необходимостта от бързо, лесно и чисто пътуване е по-актуална от всякога. Нашата цел е достигнем до още повече хора, за които да направим ежедневие ползването на скутер. Обновените цени на Lime ще ни помогнат да осъществим това." сподели Петко Анчев, оперативен мениджър на Lime за България и Гърция, цитиран от Bloombergtv.

Lime вече има ръководител за България

3 месеца след като стъпи у нас услугата за споделени тротинетки Lime вече има ръководител за България

Три месеца след като услугите ѝ станаха достъпни у нас Lime отчита резултат от 100 000 пътувания

Цената за услугата е намалена с близо 18%. Отключването на скутера струва 1,20 лв. и по 0,25 лв. за всяка минута каране. За бъде да използван скутерът, потребителите трябва да изтеглят приложението, налично за Android и iOS. След това те могат да намерят свободен скутер на картата и да го отключат чрез натискане на бутон и сканиране на QR код. Когато карането завърши, потребителите трябва просто да следват инструкциите от приложението, за да прекратят карането и да паркират.

Тротинетките на Lime са безопасни. От компанията призовават потребителите винаги да се карат отговорно, да носят каска по време на придвижването, да спазват правилата заложени в измененията на Закона за движения по пътищата, приети през юни тази година.

От компанията припомнят, че скутерите трябва да се паркират извън обозначени пешеходни пътеки, служебни рампи, входове на сгради, метростанции или по начин, който не ограничава придвижването на останалите участници в движението.