Dell Technologies ще продаде RSA, своето подразделение, разработващо решения в сферата на киберсигурността, за сумата от 2,08 млрд. долара, предаде ARN. Купувач ще бъде консорциум от компании, оглавяван от Symphony Technology Group, а в него участват още AlpInvest и Ontario Techers Pension Plan Board.

Очаква се сделката да бъде финализирана до девет месеца, а в блог пост вицепредседателят на Dell Джеф Кларк посочи, че това е правилната дългосрочна стратегия за двете компании.

HP, Dell и други компании местят част от производството си извън Китай

HP, Dell и други компании местят част от производството си извън Китай

Персоналните компютри и конзолите за игри са едни от засегнатите продукти

"Потърсихме мотивиран партньор, който да подпомогне по най-добрия начин дългосрочното развитие на RSA и който да е отдаден на потребителите и партньорите на компанията, като същевременно максимизира наличните талант, опит и огромен потенциал за растеж", пише Кларк. "Вярваме, че Symphony Technology Group ще бъде правилният избор за постигане на тези цели."

Продажбата на RSA ще позволи на Dell да се съсредоточи върху иновациите, докато поделението ѝ за киберсигурност ще може да работи в своята сфера на експертиза. Отделянето на двете не е първата крачка към постигането на подобна цел.

Dell, HP и Microsoft застанаха срещу предлаганите от Тръмп мита върху вноса на лаптопи и таблети

Dell, HP и Microsoft застанаха срещу предлаганите от Тръмп мита върху вноса на лаптопи и таблети

Тарифите няма да влязат в сила преди 2 юли

"През последните три години работим за опростяване на бизнес модела и продуктовото си портфолио, за да улесним нашите клиенти по пътя към тяхната дигитална трансформация", пише Кларк. "Стратегиите на RSA и Dell се развиха към адресирането на различни нужди на бизнеса чрез различни модели на продажба."

Отделянето от Dell се очаква да остави по-голяма възможност за автономни иновации за президента на RSA Рохит Гай. "RSA, STG и Dell ще си партнираме изключително отблизо след сключването на сделката, за да се гарантира плавен преход и за да доставим на партньорите си същото равнище на отдаденост, качество на услугата и подкрепа", коментира още той.