Новият представител за България на луксозните марки на германския производител Daimler - Mercedes-Benz, Setra и Fuso, се кани да придобие нови активи на автомобилния пазар в страната.

През април регистрираната във Великобритания "Силвър Стар Моторс Холдинг Лимитид" стана официален дистрибутор за брандовете у нас, които преди това бяха част от портфолиото на "Балкан Стар" през последните 25 години.

"Балкан стар" вече не е представител на Mercedes за България. Но продължава работа с други 2 марки

"Балкан стар" вече не е представител на Mercedes за България. Но продължава работа с други 2 марки

Компанията ще търси и възможности за разширяване на портфолиото си

След сделката от "Балкан Стар" останаха в автомобилния бизнес като представители за страната на Mitsubishi и на Fiat Chrysler за Jeep.

От документ, подаден до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), става ясно, че дружеството се кани да придобие още активи на "Балкан стар". В уведомлението до антимонополния регулатор се посочва, че става въпрос за операции на дъщерната фирма "Балкан стар ритейл".

Официалният сайт на компанията показва, че тя се занимава основно със сервизни дейности в София, Пловдив и Варна.

В документа на КЗК се посочва, че предмет на сделката са дейности, свързани с "дистрибуция на нови автомобили, оригинални части и предоставяне на сервизни услуги".

"Спиди груп" АД придоби логистичната база на СОМАТ в Горубляне за 46 милиона лева

"Спиди" приключи една от най-големите имотни сделки за 2016-а

Дружеството навлиза в бизнеса с недвижимите имоти

Предмет на придобиването обаче са и други активи - на фирмата "Виена Реал Естейт". Тя беше част в една от най-големите имотни сделки за миналата година. Компанията, заедно със спедитора "Спиди Груп", купи базата СОМАТ в софийския квартал "Горубляне" за 46 милиона лева.

Плановете на "Силвър Стар Моторс Холдинг Лимитид" са да стане собственик на дейности на "Виена Реал Естейт", свързани с предоставяне на недвижими имоти и други активи под наем.