United Group получи одобрението на Европейската комисия за закупуване на Forthnet S.A., известен доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция. Одобрението на Hellenic Telecom and Post Commission (Гръцка комисия за телекомуникации и пощенски услуги) се очаква преди финализирането на сделката, съобщиха от компанията.

"Навлизането на United Group на гръцкия пазар е поредната важна стъпка в европейската й стратегия за разрастване и тя допълнително затвърждава позицията си на лидер в индустрията, опериращ в осем държави в региона", казват оттам.

Одобрението за гръцката сделка идва няколко седмици след придобиването на българския водещ телекомуникационен оператор Vivacom и на Tele2 Croatia по-рано тази година. Това е третата мащабна сделка на United Group, откакто тя стана част от инвестиционния фонд BC Partners през март 2019 г.

Vivacom вече официално има нов собственик

Vivacom вече официално има нов собственик

United Group придоби телекомът в сделка за 1,2 милиарда евро

Forthnet е водещ доставчик на услуги за домашно забавление и комуникации в Гърция, с приходи от 260 милиона евро. Неговите 1 000 служители осигуряват услуги на почти 700 000 абоната и над 40 000 компании.

Оперирайки както в телекомуникационния, така и в медийния сектор, платформата United Group обединява водещите оператори и продуцентите на най-доброто съдържание в Югоизточна Европа и ще завърши годината с над 10 милиона потребители и повече от 11 хиляди служители.Придобиването на Forthnet ще увеличи размера на United Group до 1.7 милиарда евро проформа годишни приходи.

"С ясна визия и стратегия за бъдещето, United Group придобива още един оператор в региона с цел да предоставя най-новото поколение телеком и най-доброто международно и локално съдържание на пазар от 38 милиона души в Югоизточна Европа, както и на диаспората ни по целия свят", посочват от компанията.

Mergermarket: Петр Келнер може да продаде Теленор

Mergermarket: Петр Келнер може да продаде Теленор

Едва две години след я придоби от норвежката група