Министерството на икономиката и финансите на Италия допусна руската авиокомпания "Аэрофлот" и италианската фирма Mediobanca до участие в търга по продажбата на държавния пакет от акции в националната авиокомпания Alitalia.

Както съобщи ИТАР-ТАСС, това решение е взето, след получаването на положителната оценка на междуведомствения консултативен Комитет за гаранции на приватизацията.

Освен това на "Аэрофлот" е било разрешено да влезе в съюз с финансовата групировка Unicredit Banka Mobilare. По-рано до търга бяха допуснати и обединението AP Holding и MatlinPatterson Global Advisers.

Всички кандидати могат да представят до 16 април офертата си за покупка на авиокомпания Alitalia, се казва в съобщение на министерството на икономиката и финансите.

Припомняме, че процедурата по приватизацията на националната авиокомпания Alitalia официално стартира в Италия в края на миналата година. Министерството на икономиката и финансите на Италия планира да продаде не по-малко от 30,1% от Alitalia и всички конвертируеми облигации на компанията.