Ако тази година се надявате на лятна ваканция в Хавай, властите там се надяват вие да помислите отново върху намеренията си, пише CNN.

"Със сигурност ще удължим 14-дневната задължителна карантина за всички пътувания в щата до края на юни", заяви губернаторът Дейвид Иге по време на онлайн сесия.

Ограниченията покрай карантината бяха установени в Хавай в средата на месец март, а Иге по това време посочи, че туристите трябва да отменят пътуването си за поне 30 дни напред.

Щатът директно принуждава посетителите, които не спазват карантината, да се изтеглят островите.

Хавай започва да плаща на туристите си да се връщат вкъщи

Хавай започва да плаща на туристите си да се връщат вкъщи

Създаден е фонд а стойност 25 хил. долара

По-рано този месец местната полиция дори арестува двойка от Калифорния, която е била там на медения си месец, след като туристите пренебрегнали предупрежденията да останат в хотелската си стая.

В края на април мъж от Флорида и жена от Илинойс също бяха арестувани от полицията в Хонолулу, след като нарушиха карантината. Служителите на хотела тогава уведомили властите, след като видели двойката да се връща в стаята си с пазарски чанти. Оказа се, че хората отивали до магазина за храна.

"Първоначалната ни цел е да образоваме хората. Нашите усилия са предназначени да запазим хората в безопасност и да им попречим да разпространяват вируса", заяви служител от полицейското управление в Мауи.

Това обаче свидетелства, че въпреки глобалната пандемия, Хавай остава посещавана дестинация. А предвид риска от разпространението на коронавируса, това доведе до протести от страна на местните жители. Поради това властите в щата започнаха активна кампания за връщане на туристите по родните им места.

Преди две седмици местното бюро за туризъм отпусна грант на стойност 25 хил. долара на Visitor Aloha Society of Hawaii, с които ще бъдат заплащани билетите за връщане на посетителите до родните им места.

До 80% ще е сривът в международния туризъм през 2020 г.

До 80% ще е сривът в международния туризъм през 2020 г.

Според ООН пандемията доведе до най-лошата криза в сектора