Наземният персонал на германската авиокомпания Lufthansa и ръководството са постигнали споразумение за заплащането след трети кръг от преговори, съобщиха профсъюзът Verdi и превозвачът, предаде Reuters.

Споразумението за заплатите, засяга 20 000 служители, като им дава повишения на три стъпки. Увеличението от 200 евро на месец тази година ще бъде последвано от две увеличения от 2,5% през следващата година. Първоначално Verdi поиска увеличение на заплатата с 9,5%.

Миналата седмица се стигна до стачка, което доведе до отмяната на повече от 1000 полета и допълни смущенията в пътуванията по време на натоварения летен туристически сезон.

Lufthansa все още е изправена пред несигурност относно евентуално напускане на своите работници. Превозвачът следва да проведе разговори с пилоти, които вече са гласували в подкрепа на стачките.

По-рано Lufthansa заяви, че очаква търсенето на полети на къси разстояния в Европа да стимулира растежа на пътническите авиолинии тази година, като прогнозира връщане към оперативната печалба на групата за цялата година.