Имаше лек шоков скок в цената на дизеловото гориво от около 30 ст., но това не се отрази на колонката. В момента цената тръгна плавно надолу, предполагам, че в следващия месец цените, които виждаме в момента, ще се запазят и през септември. Това прогнозира в ефира на БНТ Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Той цитира данни, според които от началото на годината спрямо предходната се запазва единствено потреблението на пропан бутан. "Светлите" горива са с 30% спад, а метанът - с над 60% спад.

Властта преговаря с "Лукойл България" за намаляване цените на горивата

Властта преговаря с "Лукойл България" за намаляване цените на горивата

Държавата подготвя мерки за намаляване на цените на горивата

Наблюдава се, че много от големите производства минават на пропан бутан като алтернатива, не само при автомобилите, каза още Хаджидимитров.

Реалната цена на метана е 60-70-100 лв., всичко останало е трупане на печалби от страна на Руската федерация, каза Хаджииванов.

Ще посрещнем септември с по-ниски цени на горивата в бензиностанциите, прогнозира шефът на Петролната асоциация

Ето откога ще поевтинеят горивата у нас

От средата на юли цените на международните пазари са се стабилизирали и съвсем скоро на нашия пазар ще се прояви значително понижение на цените

По думите му, ако тенденциите се запазят, може да се очаква запазване на цената на дизеловото гориво, а цената на бензина да се понижи с 10 ст. през следващите 15-20 дни.

Метанът ще стане още по-невъзможен, тъй като се очаква 6% поскъпване, добави още експертът.

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво важи и за автомобилите на лизинг на физическите лица

Отстъпката от 25 стотинки за литър гориво ще важи и за автомобилите на лизинг, но при едно условие

През първата седмица на юли горивата спряха да се повишават.

Какви са цените на горивата днес?

От информационния портал Fuelo разбираме, че цената за литър на обикновените бензин и дизел е  съответно 3,17 лв. и 3,37 лв., премиум горивата се продават на цени от: А98 - 3,42 лв., А98+ за 3,54 лв., а Дизел + за 3,70 лева. Цената на пропан бутана е 1,22 лв., а на метана - 5,42 лева.