Този уикенд беше най-силният такъв за авиокомпаниите в САЩ от първите седмици на месец март. А това е белег за началото на възстановяването на полетите на фона на блокирането заради новия коронавирус.

През петък и неделя броят на регистрираните пътници е бил над 400 000 души дневно по данни на Администрацията за сигурност на транспорта в САЩ. Това е най-силното търсене от 11 месеца насам, пише CNN.

И все пак тези стойности остават далеч от нормалните. В неделя пътниците са били 441 000 души, но това е само 17% от потока, отчетен през същия ден на 2019 година.

Най-голямата авиокомпания в страната - American Airlines, посочи, че това е най-натовареният уикенд от началото на месец март. В неделя гигантът отбелязва най-натоварения ден като цяло от месец март.

По-големият брой пътници означава, че всеки полет регистрира по-голяма заетост. Според лобистката група Airlines for America, която представлява основните авиокомпании в страната, средни изчисления показват, че един вътрешен полет излита с 54 пътници на борда. Това е между два и три пъти повече от броя на пътниците през най-лошите периоди, когато на борда на самолетите не се качваха повече от 20 души.

Може ли да се спазва социално дистанциране в самолетите?

Може ли да се спазва социално дистанциране в самолетите?

Една нова идея