Японското правителство очаква икономиката на страната да се възстанови до нивата от преди COVID-19 до края на март следващата година. Това обявиха властите в страната на изгряващото слънце, акцентирайки върху това, че масовото ваксиниране и силния растеж на икономиката са предпоставките за оптимистичната прогноза.

Икономиката на Япония се е свила по-малко през 2021 г. от очакванията на местните финансисти. Днес цифрите показват, че спадът на брутния вътрешен продукт е с 3,9%, а не 5,1%, както сочеха прогнозите.

Плановете на Япония за дигитална йена могат да стартират през 2022-а

Плановете на Япония за дигитална йена могат да стартират през 2022-а

Bank of Japan започна проучването по-рано тази година и в момента оценява концепцията

Японската информационна агенция Kyodo цитира служител от кабинета, който заяви, че БВП на Япония през втората половина на 2021 г. се очаква да съответства на цифрите от същия период на 2019-а година.

Правителственият служител прогнозира, че БВП на страната ще нарасне с 3,7% до края на финансовата година на страната, която е през март 2022-а година. В цифри това са $4,9 трилиона.

И това не е всичко. Според правителството на страната след април 2022-а година японската икономика ще се разшири с 2,2%, като така ще достигне БВП до най-високото си ниво.

Япония официално обмисля 4-дневна работна седмица

Япония официално обмисля 4-дневна работна седмица

Не е ясно кога тя може да бъде въведена