В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се понижава по отношение на йената, еврото и паунда на фона на отслабващи надежди за скорошно подписване на първата част от търговското споразумение между САЩ и Китай.

В понеделник CNBC съобщи, че Пекин е песимистичен по отношение сключването на сделката заради нежеланието на Доналд Тръмп да отмени митата.

За един долар днес сутринта на пазара дават по 108,59 йени спрямо 108,68 йени за долар в края на вчерашната сесия.

Общата валута се търгува към американската по $1,1079 за едно евро в сравнение с $1,1072 при закриване на сесията в понеделник.

Стойността на европейските пари спрямо японските във вторник е стабилна - 120,36 йени за евро при 120,35 йени за евро ден по-рано.

Фунтът стерлинг днес се търгува по $1,2964 за паунд в сравнение с $1,2953 за паунд вчера и по 1,1698 евро за паунд при 1,1699 евро за паунд в края на търговията в понеделник.

Китайската валута на континенталния пазар съвсем слабо се понижава до 7,0250 юана за долар.

Президентът на Федералната резервна банка - Кливлънд, Лорета Местер вчера заяви, че би предпочела да остави базова лихвена ставка без изменение на последното заседание на Фед. Тя, цитирана от Bloomberg. Смята, че сегашната политика на регулатора е на добро ниво, икономиката се държи добре и Фед може да изчака и да наблюдава инфлацията. Местер, тази година не влиза в състава на гласуващите членове на Федералния комитет по откритите пазари (FOMC), вземащи решения за лихвата.

В същото време главният икономист на Европейската централна банка Филип Лейн заяви, че ЕЦБ не е достигнала предела на възможностите на паричнокредитната политика. По неговите думи отрицателните лихвени ставки в еврозоната "не са такава свръх мека политика. Ако тя беше свръх мека, инфлацията би била по-висока".

Златото във вторник сутринта демонстрира незабележима динамика, докато трейдъри очакват повече яснота около търговските отношения между двете най-големи икономики в света.

Цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се качва с 1,05 долара, или на 0,07%, до 1472,95 долара за тройунция, като в началото на търговията тя даже спадаше. Стойността на декемврийските контракти за среброто се повишава с 0,69%, до 17,117 долара за унция.