В началото на валутната търговия в сряда американският долар нараства леко по отношение на еврото, йената също поскъпва,, тъй като търсенето на активи " безопасни убежища" остава високо на фона на продължаващото разпространение на коронавируса в Китай и извън него.

Общата валута се търгува спрямо американската днес сутринта на ниво 1,1037 долара за едно евро в сравнение с $1,1044 за евро ден преди

Доларът спрямо йената спада с 0.08% до 109,43 йени в сравнение със 109,52 йени за долар в края на предишната сесия.

Стойността на общата валута по отношение на японската намалява с 0,15% до 120,78 йени за евро от 120,96 йени за евро във вторник.

Китайската валута се понижава спрямо американската до 7,0038 юана за долар, в сравнение с 6,9984 юана за долар в края на вчерашната търговия.

Вниманието на инвеститорите все още е силно фокусирано върху ситуацията с разпространението на коронавируса и неговото въздействие върху световната икономика. Според последните данни общият брой случаи на пневмония, причинени от нов тип вирус в континенталната част на Китай, достигна 24,3 хиляди души, 490 души починаха.

Тази седмица китайската централна банка вече предостави на пазара допълнителна ликвидност от около 174 милиарда долара. Сега инвеститорите очакват по-нататъшни действия, за да се помогнат за възстановяване на икономиката на страната. На пазара нарастват очакванията, че Китайската народна банка ще намали основната си лихва по заемите на заседанието си на 20 февруари.

Според анализатори от JP Morgan, цитирани от Ройтерс, апетитът към риск няма да се върне, докато инвеститорите не видят някаква стабилизация в броя на заразените и увеличаване броя на излекуваните пациенти.

Пазарите също така обърнаха внимание на статистическите данни от Китай. Те показват, че индексът на бизнес активността (PMI) в сектора на услугите на китайската икономика през януари падна до 51,8 пункта от 52,5 пункта месец по-рано. Анализаторите предвиждаха ръст до 52,6 пункта. По-късно в сряда инвеститорите очакват излизането на макроикономическа статистика от Европа и САЩ.