Курсът на долара в началото на валутната търговия в сряда укрепва в очакване решенията от заседанието на Федералния резерв на САЩ.

Освен това инвеститорите оценяват новините за това, че съветниците на президента Тръмп разглеждат възможността да се въведат по-високи мита - 25%, вместо досегашните 10% върху вноса на китайски стоки за 200 милиарда долара.

Повечето експерти предполагат, че Фед няма да промени основната лихва по федералните кредитиране. Текущата прогноза на паричния регулатор на САЩ предвижда вдигане на лихвите още два пъти до края на годината и се очаква днешното заседание да потвърди този курс.

Този път не се предвижда пресконференция на шефа на Фед Джеръм Пауел, а обичайно на нея се дават разяснения по отношение на паричнокредитната политика на американската централна банка.

Общата валута днес сутрина се понижава спрямо американската с 0,1% - до $1,1678 при курс $1,1691 в края на вчерашната търговия.

Курсът на долара към японската валута расте с 0,2% и в сряда сутринта е 112,08 йени за един долар спрямо 111,86 йени във вторник.

Стойността на еврото към японската валута расте до 130,86 йени в сравнение с курса 130,79йени в края на вчерашната търговия.