В началото на търговията в сряда доларът, макар и слабо, укрепва по отношение на повечето световни валути и остава стабилен спрямо йената. Пазарните участници проявяват предпазливост в очакване на новини за хода на търговските преговори между САЩ и Китай.

На пазарите като цяло се наблюдава увеличаване на неприятните рискове за всички видове активи във връзка с възможни ответни мерки на Пекин в отговор на законопроект на американския Конгрес за Хонконг.

Съгласно информациите в медиите, САЩ и Китай продължават да обсъждат отмяната на митата. Президентът Тръмп във вторник отново заплаши с ново повишаване на тарифите за вноса на китайските стоки, ако двете страни не постигнат сделка по търговските спорове.

Китай иска САЩ веднага да отмени всички мита въведени след месец май т.г., а след това постепенни и въведените преди това, съобщава Bloomberg, позовавайки се на свои източници. Според тях във Вашингтон продължава вътрешен дебат по тази тема.

Междувременно външното министерство на Китай нарече приетия от Конгреса законопроект за ситуацията в Хонконг за намеса във вътрешните работи и изрази решителен протест пред Вашингтон.

Общата валута днес сутринта се понижава спрямо американската с 0,05% - до $1,1073 за евро в сравнение с $1,1078 при закриване на търговията във вторник.

Стойността на европейската валута към японската спада с 0,07% - до 120,16 йени за едно евро от 120,25 йени за евро ден по-рано.

Курсът на долара остава стабилен - 108,52 йени в сравнение с 108,54 йени за долар в края на валутната сесия вчера.

Фунтът стерлинг се понижава спрямо долара с 0,12%, до $1,2911 за един паунд при $1,2926 за паунд във вторник и към общата валута с 0,06%, до 1,1661 евро за паунд при 1,1668 евро за паунд при закриване на вчерашната сесия.

Стойността на златото в сряда сутрина се покачва заради опасенията за търговското споразумение между САЩ и Китай, след заявленията на американския президент.

Цената на декемврийските фючърси за златото на нюйоркската борса Comex се качва с 0,8 долара, до 1475,1 долара за тройунция. Цена на декемврийските фючърси за среброто спада с 0,01%, до 17,117 долара за унция.