Най-добрият съвет, който Уорън Бъфет може да даде на младите хора, които искат да инвестират, е да научат тънкостите на счетоводството. Нещо повече, той предупреди инвеститорите да не се вглеждат твърде много в ценовите графики, а просто да купуват добри компании, пише Yahoo Finance. "Трябва да разбирате от счетоводството. Трябва", каза той в интервю.

89-годишният милиардер и главен изпълнителен директор на Berkshire Hathaway, чието детство е включвало разнасяне на вестници и продажби на дъвки и Coca-Cola от врата на врата, купува първата си акция на 11-годишна възраст. Той казва, че сам се е научил да разбира счетоводството. И повтаря, че това е изключително важно за всеки, който иска да инвестира в акции.

Оракула от Омаха посочи още, че инвеститорите трябва да гледат на пазарите преди всичко като на възможност да придобият част от бизнес, а не просто на нещо, което се движи нагоре и надолу по екрана. За пример, той даде Coca-Cola - компания, чиито акции той притежава от три десетилетия и остава потребител на прокдуктите.

В Apple Бъфет намери своя мечтан "слон"

В Apple Бъфет намери своя мечтан "слон"

Инвеститорът не искаше да инвестира в технологични компании, но залогът в производителя на iPhone се отплаща