По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар поевтинява спрямо еврото и лирата стерлинг, леко се засилва по отношение на йената.

Индексът ICE, който показва динамиката на долара спрямо шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски долар, лира стерлинг и шведска крона), загуби 0,19% днес сутринта, а по-широкият WSJ Dollar Индекс - 0.07%.

Към 10 часа българско време общата еврпейска валута се покачва спрямо долара с 0,13% е се търгуваше на ниво $1,0924 за едно евро в сравнение с $1,0912 за евро при затварянето на предишната сесия.

Британският паунд в същия момент расте с 0,06% и струва на пазара по $1,2431 спрямо $1,2424 за лира стерлинг ден по-рано.

Цената на американската валута по отношение на японските пари се повиши до 133,63 йени за долар от 133,68 йени за долар след резултатите от търговията във вторник.

Търговците днес очакват публикуването на данни от Министерството на труда на САЩ за динамиката на потребителските цени в страната през последния месец. Те се считат ключови за решението на Федералната резервна система за бъдещата посока на паричната политика .

"Всички пазари са ясно фокусирани върху изключително важните данни за инфлацията в САЩ", каза Стивън Инес, управляващ партньор на SPI Asset Management, цитиран от Market Watch. "Търговците се опитват да разберат дали Фед ще се промени след тези данни и какво ще бъдат последствията за икономиката на САЩ".

Експерти, анкетирани от Trading Economics, средно очакват инфлацията в САЩ да се забави до 5,2% на годишна база през март от 6% през февруари.

Вниманието на пазара е насочено и към протокола от мартенското заседание на Фед, който също ще бъде оповестен по-късно днес.