В началото но валутната търговия в четвъртък доларът показва незначителни колебания, като леко поевтинява по отношение на еврото.

Пазарите като цяло са спокойни след очакваните резултати на изборите за Конгреса в САЩ, сега инвеститорите насочват внимание към провеждащото се на 7 и 8 ноември заседание на Федералния резерв. Очаква се парично-кредитния регулатор да запази "ястребската" си риторика, като остави основните лихвени равнища без промяна. Фед вдигна лихвите три пъти тази година, като даде сигнали за още едно повишаване през декември и два пъти в средата на 2019 година.

Днес сутринта общата валута се покачва спрямо американската до $1,1433 за едно евро, при курс $1,1426 в края на вчерашната търговия в Ню Йорк.

Стойността на европейската валута се повишава и отношение на йената до 129,86 йени за едно евро от нивото 129,72 йени ден по-рано.

Курсът на долара обаче се вдига спрямо йената до 113, 69 йени от нивото 113,52 йени в края на търговията в сряда.

За последните девет сесии японската валута отстъпи 1,9 процента от стойността си спрямо американската. За щото докато Фед се готви за поредното покачване на основната лихва в САЩ , Японската централна банка продължава да се придържа към ултра меката си парична политика, заради вялия ръст на икономиката и инфлацията в страната.

"Суровинните" валути като австралийския и новозеландския долари продължават да укрепват.